Kokosmakroontjes

Wat heb je nodig (18 stuks):
– 1 ei
– 1 el water
– 20 ml rijststroop (30gr)
– 1 tl vanille extract
– rasp van een hele limoen of halve citroen
– snufje zeezout
– 140 gr kokosrasp
Bereiding:
Klop het ei los met water, citroenrasp, rijststroop, vanille-extract en zeezout. Voeg daarna de kokosrasp toe en zorg dat alles goed gemengd is. Proef of je de smaak goed vindt, anders kun je nog wat rasp of rijststroop toevoegen. Laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 oC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak kleine bolletjes met je handen of met 2 lepels ter grootte van een walnoot en leg ze op het bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kokosmakroontjes 10-13 minuten in de oven – afhankelijk van jouw oven – tot ze een beetje bruin kleuren. Warm zijn ze heerlijk en kruimelig. Bewaar ze in de koelkast. Smakelijk! Liefs, Jenn.